608D työn alle!

Siirry alas

608D työn alle!

Viesti  tolone lähetetty Ti 11 Maalis 2014, 06:29

Taisin tämän projektin jo joskus täällä esitelläkin, ja oli talven yli myynnissäkin, mutta koska (omasta mielestä) sopivia tarjouksia ei tullut, ja kevät tekee tuloaan, päätin ottaa auton itse työn alle.

Lähtökohtahan on ikäisekseen erittäinkin hyvä, nimittäin vuoden 1980 608D, jolla ajettu vasta 105tkm!

Auto on ollut Päijät-Hämeen pelastuslaitoksella järvipelastusyksikön autona, josta se siirtyi parin yksityisomistajan kautta minulle kesällä 2012.

Sisusta oli tuolloin osittain rakennettu retkeilykäyttöön, mutta kevyt purkaminen paljasti kaikenlaista.
Takapyöränkotelossa oli reikä, ja sen seurauksena seinä- ja lattiarakenteet olivat vuosien saatossa päässeet kastumaan.
Myös rakennustavat olivat kauheaa katseltavaa. Alkuperäisen vanerilattian ja muovimaton päälle oli jossain vaiheessa laitettu toinen vaneri, ja uusi muovimatto. Voitte arvata, missä kunnossa alin kerros oli, kun purin lattiaa irti.

Pienen (noin viiden minuutin) pohdinnan jälkeen päätin purkaa auton sisustan kokonaan. Kyllä kannatti, koska seinistä löytyi mm. mustaksi homehtunutta lasivillaa. Muuten seinien kunto yllätti positiivisesti. Alkuperäinen pohjamaali oli tallella.

Runko on lähes uudenveroisessa kunnossa, tekniikasta puhumattakaan. Kuitenkin hitsattavaakin on päässyt syntymään.
Vasen takapyöränkotelo täytyy rakentaa aika pitkälti kokonaan uusiksi. Myös lavanaluspalkit takapyöränkoteloista taaksepäin kaipaavat uusimista. Muuten mersu vaikuttaa ryhdikkäältä.

Projekti oli paikkakunnanvaihdoksen ja muiden kiireiden takia jäissä syksystä 2012 tähän päivään asti, ja autoa lähinnä siirreltiin puuhakilvillä säilytyspaikasta toiseen. Tilan- ja ajanpuutteen vuoksi aioin myydä auton, mutta toisin kävi!

Nyt autolla on ainakin toistaiseksi säilytyspaikka hitsausmahdollisuudella, ja sitä mahdollisuutta aletaankin hyödyntämään lähiviikkoina.
Tarkoitus on tehdä hitsaustyöt kerralla valmiiksi, ja sen jälkeen pääsee eristys- ja vanerointihommiin.
Tämän jälkeen on vähän helpompi touhuta, vaikkei hallipaikkaa koko ajan olisikaan. Kevät koittaa ja tarvittaessa lämpöpuhallinta sisälle niin tarkenee  Very Happy 

Sisustasta sen verran, että makuupaikat olisi tarkoitus saada neljälle. Lisäksi keittiö, pöytä, wc ym. perusvarusteet. Sitä, laitanko autoon kaasut, mietin parhaillaan. Toisaalta tuolla varaston nurkassa olisi Wallaksen 2-levyinen valopetrolikäyttöinen keitin, ja siihen lämpöpuhallinkansi. Kellään kokemusta tällaisen "venelieden" toiminnasta matkailuautossa? Turvallinenhan tuo tietty olisi, ja saa itse asentaa, toisin kuin kaasuvehkeet.

Seinien eristykseen mietin ensin Finnfoamia, mutta nyt olen päätymässä SPU Sauna-Satun kannalle (30mm kostean tilan uretaanilevyä). Sitä siis seiniin uretaaniliiman kanssa, ja päälle vanerointi.

Lattian eristys on vielä mietinnässä. Autoa tullaan käyttämään myös talvisin, joten eristää se lattiakin täytyy, mutta toteutus on vielä hämärän peitossa. Alunperin tuohon oli koritehdas laittanut 18mm filmivanerin, joka oli yllättävän hyvin kestänyt noiden muiden kerrosten alla 34 vuotta. Sellainen ratkaisu oli mielessä, että 10mm filmivaneri, väliin joku eriste (mikä?) ja päälle toinen 10mm filmivaneri.
Ehdotuksia ja ideoita tämän tiimoilta ja tietty muutenkin otetaan vastaan!


Jos joku jaksoi lukea tänne asti, niin kuviakin varmaan halutaan näkyville?
Täältä niitä löytyy: https://www.flickr.com/photos/119987554@N05/sets/72157642185835565/


Kevättä odotellen ja kommentteja kaipaillen...

tolone

Viestien lukumäärä : 7
Join date : 18.07.2011
Paikkakunta : Joensuu

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: 608D työn alle!

Viesti  mike608 lähetetty Su 30 Maalis 2014, 16:20

Hyvältä näyttää! komia on hyökkäys vaunu!! jos et kaasuja laita niin webasto ja pari pitkää vesipatteria niin luulis tarkenevan talvellakin. ruokahan lämpiää vaikka mikrossa Very Happy 
avatar
mike608

Viestien lukumäärä : 64
Join date : 19.06.2012
Ikä : 31
Paikkakunta : oulu, jääli
Auto : 608d 1982

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa