609 remonttia

Siirry alas

609 remonttia

Viesti  oldmobile lähetetty La 20 Helmi 2016, 22:41

Täällä on niin pirun hiljaista, että täytyy jotain laittaa. Onko Marsut niin perusteellisen hyvässä kunnossa, ettei niitä tarvitse ropata vai onko iskenyt ujopiimä? Itseäni ainakin kiinostaa lueskella niiden laittamiseen ja ehostamiseen liittyviä stooreja. Oli asia, sitten pieni tai hieman suurempi.

Tämän jutun auto on vm -88 MB 609D Kasten.

Asiaan!
Marsu on seissyt muutaman vuoden katsatamattomana ja tietysti ulkona. Pimeänä helmikuisena arki-iltana hiipuvan otsalampun valossa se näytti sanoakseni ohiajosiistiltä. Kaupat tehtiin ja kävin noutamassa sen siirtolapulla seuraavan viikonloppuna kotiin. Ohjaustehostimen remmi pois, uudet akut, nesteiden tarkistukset, etunakkeihin hieman ilmaa ja eiku baanalle.
Ohjaustehostimen remmi oli otettava pois koska ohjaustehostimen pumpunkiinnitys oli pettänyt. Tämä vika oli tiedostettuna ennen ostoaktia. No, joo ja paljon muuta mistä myöhemmin lisää.
Ajoltaan Marsu oli ihan kohtuullinen, eli sitä ei oikeastaan tarvinnut "ajaa" vaan se tuli sillai itsestään. Kerran pysähdyin matkalla ja koittelin navat.....eivät lämmenneet. Kotopaikkakunnalla olin sopinut valmiiksi Marsulle hallipaikan, mikä edellisiin pohjolanhalli rojekteihin verrattuna on todellista nannaa. Halli on lämmittämätön, mutta tilava, betonilattia, kohtuullisen hyvät valot ja pitkä rasvamonttu.
Jätin Marsun halliin lepäämään.

Ensimmäinen kohde oli tuo ohjaustehostimenpumpun kiinnityksen korjaus. Purettuani niin paljon, että sain tuon loivan U:n mallisen kiinnitysraudan pois suutinputkien välistä alkoi iskemään pienehkö vatutuksen ja huokauksien sarja. U-rautaa oli yritetty kiinnittää pulttien petettyä ilmeiseti puikkohitsillä. Eip olluna onnistunut  Shocked  


U-rauta

Otin yhteyttä tuttuun, joka on tehnyt kaikenmuailman remontteja kysyäkseni häneltä kulmaporaa. Hänen poikettua katsomassa Marsua lupautui hän poraamaan pultit kannesta. Porauksen onnistumiseksi on syyläri, keulapala, suutinputket jne.. purettava pois tieltä.


Porauskohdat

Tuulettajan siivistä kokeillessani kuului vesipumpusta "klonks". Vesipumppu pois ja uusi tilalle. Jatkuuuuuuuuuuuuuuu
avatar
oldmobile

Viestien lukumäärä : 10
Join date : 24.06.2012
Paikkakunta : Pälkäne

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Remontia 609

Viesti  matkamese77 lähetetty La 27 Helmi 2016, 21:16

Mojesta. ei täällä kovin roisketta ole ollu viime aikoina .kevättä kohin ollaan menossa kovaa kyytiä.ja alakaa hormoonit hyrräämän.oteaan auto kinoksesta käyttöön,eikun tsemppiä remontin korjuuseen.t.pauli.m Very Happy
avatar
matkamese77

Viestien lukumäärä : 50
Join date : 15.05.2011
Ikä : 61
Paikkakunta : Iisalmi

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa