Inverttereistä.

Siirry alas

Inverttereistä.

Viesti  callex lähetetty Ke 22 Toukokuu 2013, 16:39

No, minäpä kun rupesin rakentelemaan asuntotilaa autooni, valitsin invertteriksi 300W puhdasta siniaaltoa tuottavan laitteen. Ajatus oli, että sen tehtävänä tulisi olemaan jääkaapin ruokkiminen, ei muuta.
Sitten jääkaapin hankinta, 40l Severin; hiljaista kaappia kun hain, kaappi kun sijaitsee melkein korvani vieressä. No, sitten kokeilemaan, alkoi miltei heti kiljua.
Ei, kun nettiin. Kaappihan ei ollutkaan mikään kompurakaappi, vaan nykyaikainen absortiokaappi, jatkuva teho yli 100W mutta sen energiatarve verrattuna kompurakaappiin miltei kymmenkertainen.
Sitten uuden invertterin hankintaan; saman merkin Intelligent, 2000W; johan alkoi pelittämään. Mikrokin sai olla 800W:lla, eikä vieläkään invertteri niiannut.
Oppia tuli saatua ja kokemusta mutta niinhän se on aina elämässä.
Siis asuntotouhuihin ei todellakaan kannata hankkia alle 2000W invertteriä; eivät välttämättä pyöri laitteet.
No, sitä 300W:sta kokeilin läppäriin, puhelimeen jne, hyvin pelitti mutta pienihän se 300W näyttäisi olevan, tosin paikkansa silläkin.
Hupiakuston lataushommat hoidan sähkön puuttuessa Kiporin siniaaltoagregaatilla. Tuottaa jatkuvasti yli 80A ja riittää siis lataamaan akustoa vaikka kaappi on kytketty invertteriin. Akkukapasiteettia minulla on 200ah, siis asuntopuolen akusto, erillään käynnistysakuista.
Nyt tuntuisi tuo "hotellipuoli" olevan melko hyvin puikoissa, muutama yö jo reissuilla nukuttukin.

callex

Viestien lukumäärä : 41
Join date : 13.05.2013
Paikkakunta : Tammela

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa